Neem contact met ons op!

Aanmeldingen:
06 454 56 359
Verwijst u iemand door? Bekijk hier meer info

Een ​​werkdag​​ in​​ Amersfoort​​

Door Jack.

Als ik dit schrijf kan ik niet anders dan toch even terugdenken hoe ik hier bij Ahra begonnen ben, op 9 december 2013. Tweede personeelslid, nog geen kantoor, jongeren bezoeken, lunches in de auto op een parkeerplaats en eens in de week werkbegeleiding bij mijn directe leidinggevende thuis onder het genot van een kop koffie. Wat zijn we ver gekomen sindsdien. Inmiddels 17 personeelsleden, waaronder 2 gedragsdeskundigen en een administratief medewerkster. Uit ons eerste kantoor gegroeid en er is nog een weg te gaan. Mooi om te zien.

Een typische werkdag in het leven van een begeleider bij Ahra is er feitelijk niet, maar ik zal een poging wagen dit onder woorden te brengen.

Mijn dag begint met een kop koffie, waarbij ik mijn telefoon check en de mail doorlees en hierop reageer. Daarna rijd ik normaal gesproken eerst naar kantoor in Amersfoort waar ik meestal Dorien of Hans tref. Met hen bespreek ik de opvallende gebeurtenissen die op dat moment spelen. Met name omdat ik op deze manier een vrij directe vorm van input krijg.

Ondertussen heb ik meestal al app-contact met jongeren over de dag van vandaag. Na een kop koffie ga ik dan op pad. Ik werk doorgaans met vaste afspraken, maar heb ook een aantal jongeren die meer flexibel in afspraken zijn; meestal omdat er dan nog geen vorm van dagbesteding is voor hen.

Vandaag bezoek ik een aantal jongeren die in uiteenlopende fases van de begeleiding zitten. Een van deze jongeren heeft een dagbesteding. Ik bezoek hem daar, waar ik ook nog even spreek met de coördinator van de dagbesteding. Een andere jongere die ik bezoek is woonachtig in Baarn. Terwijl ik bij hem ben ontvang ik een appje van een jongere die mij vandaag nog graag wil zien. Na mijn bezoek in Baarn tref ik deze jongen in Amersfoort. In de loop van de middag rijd ik weer terug naar kantoor, om wat administratieve zaken af te handelen en collega’s te zien en spreken.

Uiteindelijk sluit ik aan in de file om naar huis te rijden en mijn kat te voeren.