AHRA werkt vanuit de Presentietheorie. Deze theorie is gestoeld op het idee dat aanwezigheid en bereikbaarheid (zowel letterlijk als figuurlijk) essentieel zijn om het vertrouwen van de jongeren te winnen en hiermee goede hulp te kunnen bieden. De ervaring leert dat hulpverleningstrajecten voor jongeren vaak te weinig intensief zijn om verschil te kunnen maken. Langdurig en intensief contact tussen jongere en begeleider maakt dat er tijd is om vanuit een vertrouwensband te kunnen leren.
De ambulant begeleider begeleidt de jongere bij alle leefgebieden en vaardigheden die komen kijken bij zelfstandig functioneren. Het opdoen van ervaringen en leren vanuit fouten is een belangrijk uitgangspunt, hierdoor blijven aangeleerde vaardigheden beter hangen. Daarnaast is er vanuit intensief contact ook ruimte om activiteiten te ondernemen.
Wij bieden intensieve begeleiding (6 uur per week) en als onderdeel van deze begeleiding kan de jongere gebruik maken van een kamer van AHRA. Bij begeleiding tot vier uur per week kunnen wij een ambulant traject aanbieden. De begeleiding vindt plaats bij de jongere thuis.